standardbilde-loppa

Viktig Høring: Fylkesrådets vedtak om justeringer i rutetilbudet i Finnmark 2021

I Fylkesrådets vedtak (sak 326/20) er det lagt til grunn at doble kommunikasjonstilbud fjernes, med et prinsipp om ferdsel til/fra kommunesenteret minimum én gang i uken. Det er vedtatt at LoppaXpressen får anløpene til Sør-Tverrfjord, Nuvsvåg og Segelvik kuttet, da disse per dags dato har doble kommunikasjonstilbud.

Videre vil anløpene med LoppaXpressen til Langfjordhamn og Skavnakk reduseres. Det er i forbindelse med denne reduksjonen at kommunen må kartlegge hvilke dager som er mest aktuelle å benytte. Det er vedtatt 2-3 anløp per uke til disse stedene, blant annet med anløp til og fra i forbindelse med helg.

Loppa kommune ønsker innspill på Fylkesrådets vedtak (vedlagt) i sak 325/20 punkt 1-6:

Fylkesrådet vedtar følgende justeringer i rutetilbudet i Finnmark i 2021:

Tiltak

  1. Kutte LoppaXpressens anløp av Segelvik (innbyggerne vil ivaretas av kvænangsruta)
  2. Kutte LoppaXpressens anløp av Sør-Tverrfjord (beholder fergeanløp)
  3. Kutte LoppaXpressens anløp av Nuvsvåg (beholder fergeanløp)
  4. Endre stasjonering av LoppaXpressen fra Øksfjord til Bergsfjord
  5. Reduksjon av antall anløp med LoppaXpressen til Langfjordhamn
  6. Reduksjon av antall anløp med LoppaXpressen til Skavnakk

Loppa kommune ønsker innspill fra befolkningen, lag og foreninger og næringsliv i kommunen om hvilke rutedager som er høyst prioritert lagt opp i rangert rekkefølge 1-3, slik at kommunen til best evne kan gjøre en systematisk vurdering.

I tillegg er det i vedtaket inkludert et punkt om å tilby sommerproduksjon utover de 2-3 anløpsdagene ved bestilling. Fylkeskommunen er kjent med at det kan være behov for å frakte kjøretøy fra Segelvik om sommeren og ser også på hvordan dette kan løses. I den forstand har de også behov for tilbakemelding fra kommunen om hvilke sommertilbud kommunen anser som nødvendig. Kommunen setter også pris på innspill knyttet opp mot dette.

Høringsfristen for innspill settes til torsdag 15. april klokken 23:59

Innspill sendes til postmottak@Loppa.kommune.no med kopi til aleksander.alsen@Loppa.kommune.no. Pga. kort frist er det anbefalt å forholde seg til digital post fremfor fysisk. Det er kort frist da utsendingen fra fylkeskommunen ble forsinket og Loppa kommune må produsere en tilbakemelding til vedtaket innen 16. april.

Vedlegg:

Saksprotokoll (vedtak) 
Brev fra fylkeskommunen
Epostkorrespondanse med fylkeskommunen