Frisklivssentralen

Frisklivssentralen i Loppa

Frisklivssentralen i Loppa er et tverrfaglig samarbeid innenfor områdene fysisk aktivitet, ernæring og psykisk helse, og har som mål å hjelpe personer med behov for eller ønske om endring av egne levevaner, og å bidra til bolyst og trivsel.

Vi er aktive på Facebook. Besøk siden vår HER


Målgrupper
Målgruppene er personer med behov for støtte til å endre levevaner pga. økt risiko for eller begynnende utvikling av sykdom eller lidelse som kan relateres til livsstil, samt befolkningen som en helhet. 

Frisklivstrening for alle
Frisklivssentralen har ulike tilbud gjennom året. Vårt kjerneområde er frisklivsgruppene som går året gjennom, og vi arrangerer både Frisklivstrimmen for seniorer samt Friskustrening for alle som ønsker å være mer aktive i hverdagen, hver uke. 

Frisklivsresepten
For å bli med på Friskustrening, må du fylle ut en Frisklivsresept slik at vi kan kontakte deg for en oppstartsamtale. Frisklivsresepten finner du blant annet i resepsjonen på Øksfjord Helsesenter, hos legen og hos den kommunale fysioterapeuten. Du kan også kontakte sentralen direkte, eller skrive den ut hjemme og levere den her.

Frisklivsresepten gjelder for personer fra 18 år og oppover. Man trenger ikke å fylle ut denne for å delta på Frisklivstrimmen for seniorer.

 

Friskliv + Friluft = Folkehelse:
På sikt ønsker vi å bidra positivt til folkehelsa i vår kommune. Vi er åpne for nye ideer, og samarbeider gjerne med frivillige organisasjoner og foreninger i forhold til prosjekter som skulle være aktuelle. Helse skapes der folk bor og lever, og dermed er det frivillige liv en helt avgjørende bidragsyter for helsa og trivselen i kommunen vår. 

Vi har vært aktive når det gjelder planlegging av kommunens Perleturer i samarbeid med mange ulike lag og foreninger, og dette er et arbeid vi håper vi kan fortsette å arbeide med sammen. Se perletur.no dersom du vil ut på tur i vår flotte kommune!
 

Medlemmer av Frisklivssentralen i Loppa:
Kommunal fysioterapeut og leder for Frisklivssentralen - Cathrine Jensen
Helsesøster - Marianne Hydle
Psykiatrisk vernepleier - Elin Ann Bergfald

Vi har også tett kontakt opp mot Finnmark Friluftsråd, som kommunen ble medlem av i desember 2016.

Kontaktinformasjon:
Adresse: Hankenbakken 26, 9550 Øksfjord
Telefon: 78 45 30 61 / 90 36 84 42
E-post: frisklivssentralen@loppa.kommune.no


Du finner oss også på Facebook