standardbilde-loppa

Økende koronasmitte i Loppa

Loppa kommune har i det siste hatt en økende koroanasmitte.  Vi har likevel i samråd med smittevernoverlegen i kommunen og etter råd fra FHI, ikke innført lokale tiltak som er strengere enn de nasjonale tiltakene.

Generelt

I utgangspunktet mener FHI at vi på nåværende tidspunkt ikke skal fatte lokale vedtak, men forholde oss til nasjonale anbefalinger og forskrifter. Loppa kommune minner alle på å være nøyaktig med vanlig smitteverntiltak (Munnbind, avstand, hygiene, teste seg ved symptomer, kontaktreduksjon på individuelle nivå). 

 

Skole og barnehage:

Etter å ha rådført oss med FHI, har Loppa kommune bestemt at trafikklysnivået ikke økes.  Skole og barnehage skal fortsatt drives på grønt nivå. Vi i skal teste intensivt før vi iverksetter tiltak som påvirker barnas hverdag. En økning av smittevernnivået er ressurskrevende, med forholdsmessig liten effekt på smittekontroll sammenlignet med tett testing som vi gjennomfører allerede. Kommunen vil vurdere økt nivå dersom utbruddet utvider seg og vi ikke finner ut hvor smitten kommer fra og vi ikke får den under kontroll. Skole og barnehage vil informere foreldre direkte om når det er behov for testing.  Kommunen forutsetter at ansatte i skole og barnehage øker sitt personlige smittevern (bruke munnbind ved samling og hvis mulig i undervisning, unngå nærkontakter i pauserommet, tenke på 1m avstandsregler, lufte mye, lav terskel for test og hjemmekontor ved symptomer osv.)