Eivind R[1]

Norgesmester fra Øksfjord!

Eivind Dahl Ringard fra Øksfjord og hans lagkamerat, Nicolay Billaudel, dro i land seieren i norgesmesterskapet for Functional Fitness i helgen!
Loppa kommune gratulerer og vi ønsker lykke til i kampen om tittelen som Verdens beste i månedsskiftet juli/august!

 

Hva er Functional fitness?

Functional fitness er en intens og actionfylt idrett hvor utøverne blir testet i funksjonelle fysiske ferdigheter. Det funksjonelle er i sentrum, noe som betyr at det fokuseres på å utføre et arbeid, ikke på hvordan det blir utført (stilpoeng) eller hvordan de som utfører det ser ut (utseende/posing). Det stilles likevel krav til utførelsen for å kunne bedømme utøverne, for eksempel kreves det at en knebøy er fullt utstrakt på toppen og når under nitti grader i bunnen.

Hovedgrenen i functional fitness er medley (individuell eller team), hvor man testes i 6 forskjellige øvelser: strength, power, skill, endurance, mixed og bodyweight.

Her kombinerer man og bruker elementer fra blant annet vektløfting, styrkeløft, kettelbellsport, turn, friidrett, strongman, triatlon og kroppsvektstrening. Testene er ofte av høy intensitet, og man utfører gjerne rundt 10-15 forskjellige øvelser i løpet av en konkurranse, der for eksempel rykk eller en gitt lengde håndstående gåing er en øvelse. Testene utføres på tid, vekt eller maks antall repetisjoner i løpet av en tidsramme.

Resultat[1]
Ledertavla NM i Sarpsborg 2021