Infoside utbygging

 

I forbindelse med innvilget søknad om offentlig støtte til bredbåndsutbygging må Loppa kommune nå avdekke interessen fra mulige brukere.  

 

Prosjektet som da involverer utbyggelse av høyhastighetsbredbånd i Sandland, Bergsfjord og Nuvsvåg lyses snart ut for offentlig anskaffelse. Før den tid er det viktig at kommunen kartlegger til høyst mulig grad interessen blant befolkning for å koble seg til det nye nettet. 

 

Gjennom dette prosjektet vil områder som ikke er konkurransedyktig og lønnsomt nok for utbyggere få muligheten til å tilegne seg et høykvalitets nett-tilbud til en rimelig pris gjennom tilskudd fra kommunen og fylkeskommunen. Det gis ikke tilskudd til å bygge til fritidsboliger, men den som blir å bygge kan være interessert i å gi samme tilbud til fritidsboliger som til de fastboende i prosjektperioden. Kobbernettet som Telenor leverer i dag, vil legges ned innen utgangen av 2022. 

 

Mars/april signeres kontrakten dersom vi får tilbud gjennom første offentlige utlysning. Byggeperioden vil være 18 måneder. Under denne perioden vil utbygger ha en plikt til å levere avtalt tilknytningspris/etablering til omkring kr 6000,- etter byggeperioden vil prisen øke betraktelig. Dette ettersom reisekostnaden for tilkoblingen vil være høy i disse områdene. Byggingen av bredbånd kan krysse din eiendom. 

 

Tjenesten som tilbyder skal levere skal være fastpris på en bestemt hastighet og ubegrenset mengde data. Det er kun krav til å bygge ut hastighet på minimum 30/30 Mbits, men det er stor sjanse for at det bygges ut sterkere forbindelse i områdene. 

 

 

 

Eksempel på høyhastighetsbåndpriser fra Alta Kraftlag: 

De totale kostnadene for prosjektet er beregnet til 6.150.000 kroner hvorav Loppa kommune har satt av 1.550.000 kroner som egenandel. Lenke til ordningen Loppa kommune har fått innvilget tilskudd fra: https://www.nkom.no/fysiske-nett-og-infrastruktur/offentlig-stotte-til-bredbandsutbygging 

 

Ved spørsmål kan du henvende deg til : aleksander.alsen@loppa.kommune.no