Folkemøte - brukermedvirkning kompetansesentret 25.04.2022 kl. 19.30 - 2100

Sted: Samfunnshuset

 

Loppa kommune har besluttet å planlegge for et nytt kompetansesenter i Øksfjord. For å kartlegge hvilke funksjoner anlegget skal inneholde, og hvordan disse best kan utformes, skal det gjennomføres brukermedvirkningsprosesser med interne og eksterne brukere.

 

For å sikre at kompetansesenteret vil tilfredsstille brukergruppenes behov og ønsker, er prosjektet avhengig av brukernes stemme og den erfaringskunnskapen de er i besittelse av.

 

Hensikten med brukermøtene er å få oversikt over dagens situasjon og kartlegge brukernes ønsker og behov i forbindelse med nytt kompetansesenter. Prosesslederne er rådgivere med skolefaglig og arkitektfaglig bakgrunn som vil ta ansvar for gjennomføringen og at nødvendig informasjon blir samlet inn. Møtene vil ha noe ulik karakter, men oppbyggingen bygger på følgende metodikk:

 

  • Presentasjonsrunde
  • Inspirasjon/muntlig presentasjon av rom/funksjon
  • Dialog/diskusjon/kreativ prosess
  • Oppsummering

 

I kjølvannet av prosessene vil det pågå et arbeid for å sikre riktig dimensjoneringsgrunnlag for de ulike funksjonene, og lage et utkast til rom- og funksjonsprogram med nærhetsmatrise.

 

Medvirkningen vil bygge videre på informasjon som er samlet inn i forbindelse med pågående arbeid for å utarbeide en oppvekstplan og tidligere arbeid med kompetansesenteret.

 

Som en del av denne prosessen inviterer vi til Folkemøte med FAU/SU på skole/barnehage, lag og foreninger og folk flest.