Ledig stilling

BUDSJETTARBEIDET FOR 2017 ER STARTET

9. juni ble det gjennomført et budsjettseminar, også med fokus på økonomiplanperioden 2017-2020.

BUDSJETTARBEIDET FOR 2017 ER STARTET

 

Loppa kommune har nå startet budsjettprosessen for 2017. 9. juni ble det gjennomført et budsjettseminar, også med fokus på økonomiplanperioden 2017-2020. Arbeidet er startet etter ønske både fra politisk hold og administrasjonen. Det er viktig å få startet dette arbeidet så tidlig som mulig for at de folkevalgte skal ha mulighet til å ha innvirkning på prosessene og resultatet av disse, i forkant av at budsjettvedtak skal gjøres i kommunestyret i desember.

 

Seminaret startet med et lite tilbakeblikk på situasjonen vedrørende økonomi og organisering av ressurser de siste to årene. Fortsatte så med litt kommunereform og inntektssystemet for 2017, før fokus ble satt på de forskjellige sektorene. Her ble det orientert om tiltak som er gjennomført etter at prosjekt «En ny virkelighet» ble igangsatt, ståa i dag, og hva man kan se for seg i tiden framover.

 

Kommunestyret og hovedtillitsvalgte jobbet i tverrpolitiske grupper. Oppgaven var å diskutere spørsmål rundt tjenesteområdene oppvekst, helse og drift. Det ble lagt spesielt vekt på effektivitet, struktur og nivå/terskel.

 

Neste arbeidsmøte i prosessen er satt til 22. september.

penger2.jpg